Deteljica je večnamensko didaktično pohištvo za otroke od 1. do 6. leta starosti in omogoča izbiro različnih mirnih in razgibalnih aktivnosti.

Že zgodaj v življenju otroci potrebujejo pohištvo, ki je prilagojeno njihovemu razvoju in hkrati pohištvo, ki jih izziva in vzpodbuja v igri. Še posebej majhni otroci potrebujejo fleksibilno pohištvo, ki ponuja svobodo gibanja in igranja ter ponuja visoko stopnjo varnosti pri igri.

S tem namenom je švedski oblikovalec slovenskega porekla Dejan Jordanov razvil Deteljico, ki otrokom omogoča vse zgoraj našteto.

Razvita je z visoko stopnjo odgovornosti do narave in družbe. Materiali, ki so uporabljeni imajo kontrolirano poreklo in prihajajo izključno iz gozdov, kjer je vsako drevo nadomeščeno z novim. Celoten izdelek je s kontrolo dobaviteljev in proizvajalcev izdelan z najvišjo stopnjo odgovornosti do narave.

Enako velja tudi za površinske premaze, ki so naravi in otroku prijazni ter dajejo žameten občutek ob dotiku, kar doprinaša k taktilnemu razvoju otrok.

 

Z nekaj preprostimi potezami in v nekaj trenutkih lahko DeteljicoTM spremenimo v:

 

stol, mizico

stopničke, tobogan

gugalnico