Pogled v učilnico „TOP-DACTA“ s spuščenimi stropnimi rokami.

Analogni odjemni panel stropne premične roke „TOP-DACTA“, vtičnice 230 V, informacijske vtičnice, odjemna mesta nizke napetosti izmeničnega in istosmernega toka z analognim prikazom napetosti in toka, izklop v sili

Digitalni odjemni panel stropne premične roke „TOP-DACTA“, vtičnice 230 V, informacijske vtičnice, odjemna mesta nizke napetosti izmeničnega in istosmernega toka z digitalnim prikazom napetosti in toka, izklop v sili

Odjemni panel stropne premične roke „TOP-DACTA“ za raziskovalne laboratorije, vtičnice 230 V, informacijske vtičnice, armatura za stisnjen zrak CA, armatura za gorilni plin G

V našem podjetju smo razvili moderno celovito rešitev opreme naravoslovnih učilnic – laboratorijev in raziskovalnih laboratorijev, pri kateri se uporabniki oskrbujejo z mediji s stropa. Program smo poimenovali „TOP-DACTA“. Razvili smo ga iz lastnih izkušenj in v sodelovanju z učitelji naravoslovnih predmetov na osnovnih šolah, profesorji fizike, biologije, kemije in računalništva na srednjih šolah in gimnazijah ter zunanjimi sodelavci – strokovnjaki elektrotehnike (ISKRA, Kranj), strojništva, ipd.

Z uporabo najkvalitetnejših materialov in najmodernejših postopkov obdelave smo razvili t.i. stropne premične roke „TOP-DACTA“, ki omogočajo enostaven, varen in priročen dostop do raznih priključkov na medije.

Poglavitna prednost novega sistema „TOP-DACTA“ je ta, da ne omejuje uporabnika z delom na točno določenem mestu. Ko so stropne premične roke spuščene, omogočajo preprost dostop do priključkov na medije, ne omejujejo pa načina dela, saj oprema na tleh (delovni pulti, mize in stoli) ostanejo premični. To omogoča tako individualno delo, kot delo v različno oblikovanih skupinah (od 2 do 6 uporabnikov). Ko pa priključkov ne potrebujete, se stropne premične roke „TOP-DACTA“ enostavno (mehansko ali električno) dvigne pod strop in pod njimi ostane premična oprema, ki jo lahko razporedite za predavanja, delo brez medijev ali pa druge aktivnosti.

Tloris učilnice „TOP-DACTA“ skupinsko delo …… frontalni pouk

Celovit sistem prihodnosti „TOP-DACTA“ omogoča najbolj učinkovito individualno ali skupinsko izrabo prostorov za vaje, predavanja ali raziskovalno delo.

Učilnica ali laboratorij opremljen s sistemom opreme „TOP-DACTA“ lahko služi kot:

 • učilnica in vajalnica fizike
 • učilnica in vajalnica biologije
 • učilnica in laboratorij kemije
 • učilnica računalništva
 • raziskovalni laboratorij
 • matična učilnica
 • predavalnica

Vgradnja sistema opreme „TOP-DACTA“ vam iz enega prostora naredi večnamenski prostor – učilnico, ki vam lahko služi za več različnih namenov, pri katerih lahko oblikujete individualno ali skupinsko delo po lastnih željah in potrebah.

Stropne premične roke lahko vsebujejo različne priključke:

 • vtičnice 230V
 • priključki za nizko napetost od 0 do 24V, od 0 do 10A, izmeničnega in istosmernega toka
 • informacijske vtičnice RJ s priključki za računalniško mrežo, telefon, optiko, USB, HDMI, …
 • armature za stisnjen zrak, sintetični zrak, gorilni plin, ipd.

Stikalo za izklop v sili nudi dodatno varnost, saj učencu omogoča izklop napetosti in plina na vsaki roki posebej, čeprav so vse roke „TOP-DACTA“ varovane v kontrolni elektro-razdelilni omarici, ki je povezana z učiteljevo mizo in učiteljevim stikalom za izklop v sili celotne učilnice. Učitelj prav tako krmili električni dvig in spust vsake od stropnih premičnih rok „TOP-DACTA“.